tirsdag 11. juni 2013

Infografikk i Hundesport

Hundesport er medlemsbladet til Norsk Kennel Klubb, organisasjonen for hundeeiere i Norge. Det er et veldig kult blad, det største hundebladet i Norge - og i tiden framover vil de publisere infografikk som jeg har laget.

Det har vært (og er) veldig morsomt å jobbe med Hundesport. Jeg har hund selv og syns selvfølgelig at temaene er kjempespennende. Det er også kult å jobbe med å fremstille forskning og data på visuelt vakker og lett forståelig måte. Infografikk er ikke så lett som det ser ut som! Det er mye research, både på nett og i fagbøker for å finne god forskning. Noen ganger må jeg selv bearbeide tallmateriale og gjøre det klart for en visuell fremstilling. Og det vanskeligste er å forenkle informasjonen slik at det blir lettere tilgjengelig, uten at "sannheten" forsvinner.

Her er første side publisert, med fakta om hvordan hunder tolker og forstår språk. Hunder forstår nemlig  mye mer enn vi tror! De har en fantastisk evne til å lære ord, og de lærer best på samme måte som barn: ved at du rett og slett snakker med dem :-)

Hundesport sendes ut til alle medlemmer i NKK, du kan også kjøpe bladet på utvalgte Narvesenbutikker, eller lese det helt gratis på nett: http://web2.nkk.no/hundesport/hundesport-arkiv-hundesport/tidligere-utgaver/

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar